FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Nomura: ne féljünk a gyorsjelentési szezontól

Portfolio
A héten megkezdődő amerikai negyedéves gyorsjelentési szezon pozitív meglepetésekkel szolgálhat a Nomura elemzői szerint, amely tovább támogathatja a részvénypiaci emelkedést. Az elemzői profitvárakozások ugyanis alacsonyak és a részvénypiacok értékeltsége még mindig elmarad a historikus átlagtól. A Nomura stratégái úgy vélik, hogy tartsuk továbbra is részvényekben befektetéseinket, ugyanakkor a ciklikus szektorok esetén már indokolt a profitrealizálás.

A héten megkezdődik a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, amelyre optimistán tekintenek a Nomura elemzői. Az elmúlt két negyedévben ugyanis a vállalatok felülteljesítették az elemzői várakozásokat, amely támogatta a részvénypiacok emelkedését. Az első negyedéves eredmények átlagosan 9%-kal múlták felül a konszenzust és ez 11%-os szárnyaláshoz vezetett a tőzsdéken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés