Előfizetői tartalom

Napokon belül megtelnek az E.ON gáztárolói

Portfolio
Ma ünneplik az E.ON Földgáz Storage Zrt. pusztaedericsi földgáztárolójának harmincéves jubileumát. A Zala-megyei földalatti gáztároló a Dunántúl egyetlen gáztároló létesítménye, mely hivatalosan 1979-ben kezdte meg működését. A tárolóban 340 millió köbméter gáz várja a téli fűtési szezonban felmerülő igények kielégítését. Az E.ON tulajdonában lévő kereskedelmi gáztárolók (a zsanai bővítés nélkül) 91%-os töltöttségi szinten vannak.

Stephan Parthier, az E.ON Földgáz Storage Zrt. igazgatósági elnöke a jubileumi rendezvényen elmondta: "Az E.ON 2006-ban vásárolta meg a magyarországi kereskedelmi gáztárolókat, és azóta 55 milliárd forintot költött korszerűsítésekre és bővítésekre. Jelenleg is folyamatban van egy 35 milliárd forint értékű bővítési beruházás Zsanán, de középtávon lehetőség van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés