Előfizetői tartalom

Kóka: Amíg nincs Nabucco, addig minden télen újabb gázválság jöhet

Portfolio
Az Országgyűlés Nabucco bizottságának ülésén a képviselők a gázvezeték megépítésének folyamatában soron következő lépésekről tárgyaltak. A bizottság megvitatta egy újabb téli gázválság kialakulásának valószínűségét is, amelyet nagyban befolyásol a jövő év elején esedékes ukrán elnökválasztás eredménye. "Amíg nem épül meg a Nabucco, minden télen fel kell készülnünk egy esetleges gázválságra. Valódi megoldást csakis a forrásokat és gázszállítási útvonalakat is diverzifikáló Nabucco megépítése jelent majd." - hangsúlyozta Kóka.

A bizottság elnöke beszámolt Joschka Fischer volt német külügyminiszterrel folytatott budapesti megbeszéléséről, és hangsúlyozta, hogy a Nabucco építésének megkezdéséhez szükséges minden tényező rendelkezésre áll. "Ma már nem az a kérdés, hogy lesz-e gáz a Nabuccóban, hanem az, hogy ezt kettő vagy esetleg több ország bocsátja-e rendelkezésre. A Nabucco többé nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés