Előfizetői tartalom

Nem lesz iparűzési adó a tevékenység egy része után

Portfolio
A közteherviselés rendszerének átalakítását célzó 2009. június 29-én elfogadott törvényjavaslat értelmében 2010. január 1-jétől minden külföldi telephelyen végzett tevékenységből származó "iparűzési adóalapot eredményező rész" mentesül az iparűzési adófizetési kötelezettség alól Magyarországon - többek közt ez derül ki a PwC helyi adókkal foglalkozó hírleveléből.

A jelenleg elfogadásra váró legújabb törvényjavaslat - többek között - pontosítja az iparűzési adóalapmentes rész fogalmát. A külföldi telephelyen végzett tevékenységből származó adóalaprész definíciója értelmében az iparűzési adóalap - megosztási szabályokat kell figyelembe venni az adóalaprész meghatározásakor. Egy - a helyi iparűzési adóbevallással kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés