Előfizetői tartalom

Az OMV-vezér nem számít gyors fellendülésre

Portfolio
Az OMV tartja a 2010-re tervezett napi 350,000 hordó kőolaj-egyenértékes kitermelési célját, de ennek teljesítése nehézségekbe ütközhet az OPEC-kvóták és a gyenge romániai gázkereslet miatt - mondta Wolfgang Ruttenstorfer az osztrák társaság vezérigazgatója a Reuters Közép-Európai Befektetési Csúcsán. Az OMV cégfelvásárlási stratégiáját tekintve a jövőben már inkább az upstream társaságok kerülhetnek előtérbe, de jelenleg a török Petrol Ofisi megszerzése élvez prioritást. Az bécsi székhelyű olajvállat első embere beszélt arról is, hogy nem számít a második negyedévben 75%-ot zuhanó finomítói marginok gyors felépülésére.

Az OMV-vezér elmondása alapján a 2010-re kitűzött, napi 350,000 boe (hordóegyenértékes) termelési célt az OPEC-kvóták és a Romániában visszaesett gázkereslet miatt nem biztos, hogy képesek lesznek teljesíteni, de ettől még nem változtatnak a célon.Ruttenstorfer beszélt arról is, hogy nem számol a finomítói marginok emelkedésével a közeljövőben , amely az OMV esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés