Előfizetői tartalom

Milyen társasági adózással kapcsolatos változások várhatóak jövőre?

Portfolio
Az Országgyűlés elé benyújtásra került az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvénnyel és a megtakarítások ösztönzésével összefüggő törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat (T/10676), mely a megnevezéssel szemben számos adónem vonatkozásában tartalmaz lényeges változtatásokat. A következőkben a PwC összefoglalóját tesszük közzé a társaságiadó-törvényt és a számviteli törvényt érintő legfontosabb módosító javaslatokról.

Társasági adó Az egyéni cég bekerül a társasági adó hatálya alá. Az ellenőrzött külföldi társaság fogalmában pontosításra kerül a befektetői tevékenység fogalma: a tulajdoni részesedést jelentő befektetés és a hitelviszonyt megtestesítő értékpapír megszerzése és tartása, ha az a beszámolóban befektetett pénzügyi eszközként kerül kimutatásra. Nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés