Előfizetői tartalom

A Kormány elkötelezett a gázártámogatás megszűntetése mellett

Portfolio
Matos Zoltán a Magyar Energia Hivatal (MEH) nemrég kinevezett elnöke kormányszóvivői tájékoztató keretein beszélt az októbertől érvényesülő gázárcsökkenésről, illetve a július elsejétől érvényesülő teljes gázpiaci liberalizációról. A tájékoztató szerint az októberi gázárcsökkenésre az importkorrekciós tényező mérséklődése adott módot, az egyetemes szolgáltatók kismértékű emelést kívántak érvényesíteni, amit a Hivatal jóvá is hagyott. Szollár Domokos kormányszóvivő Matos tájékoztatóját kiegészítvén beszélt a gázártámogatás jövő évi megszűntetéséről, valamint a távhő ÁFA- kulcsának legalsóbb sávba történő besorolásának tervéről.

Matos elmondása alapján a jelenlegi 10%-os árcsökkenésre főként az importkorrekciós tényező mérséklődése adott módot, így az átlagos végfelhasználói gázár az egyetemes szolgáltatásban részesülők számára a lakossági fogyasztók esetében a köbméterenkénti 131,9 forintról 119 forintra módosult. A Hivatal elnöke újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés