Előfizetői tartalom

Fejlesztési adókedvezmény: fellélegezhetnek a nagyberuházók

Portfolio
Az idei év jogalkotása folyamán figyelmet kapott a válság által sújtott egyes szektorok adójogszabályokon keresztüli mentesítése a korábbi kötelezettségvállalások nem teljesítéséből származó szankciók alól. A pénteken benyújtott törvényjavaslat megkönnyebbülést hozhat egyes fejlesztési adókedvezményt igénybevevő társaságok számára, átmeneti mentesség biztosításával.

A társasági adótörvény lehetőséget adott fejlesztési adókedvezmény igénybevételére, amennyiben egy társaság vállalta, hogy beruházásának megvalósítását követően a foglalkoztatottak átlagos létszáma, vagy az évesített bérköltség a beruházás megkezdését megelőző adóév mutatóit - megadott mértékben - meg haladja. A jogszabály a fejlesztési adókedvezmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés