Előfizetői tartalom

Csökkenhet az áram ára?

Portfolio
A Magyar Energia Hivatal (MEH) képviselői egy sajtótájékoztató keretein belül beszéltek az előttük álló feladatokról. A hivatal tisztségviselői elmondták, hogy a KÁT-rendszerrel kapcsolatban jövő év februárjáig kell megtenniük észrevételeiket a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium felé, amellyel kapcsolatban konkrétumokat még nem tudtak mondani, de feltehetően kevesebb támogatást fog járni a kapcsoltan termelő erőműveknek a továbbiakban, az elmúlt években tapasztaltakhoz képest. Amennyiben valóban szűkíteni fogják a támogatásban résztvevők körét, lehetőség lesz rá, hogy csökkenjenek a haza fogyasztói áramárak, de ennek irányába mutat az is, hogy a válság hatására túlkínálat tapasztalható az árampiacon. A tisztségviselők beszéltek arról is, hogy a jövőben vélhetően meg fogják vizsgálni az egyetemes szolgáltatás intézményét, különös tekintettel ennek a versenypiacra gyakorolt hatását. Matos Zoltán MEH-elnök elmondása alapján a jelenlegi gázárcsökkenésre főként a nemzetközi piacokon tapasztalható ármérséklődés ad módot, de januártól a jelenleg ismert adatok alapján enyhe emelkedés következhet be.

Dr. Matos Zoltán, a MEH nemrég kinevezett új elnöke kollégái társaságában válaszolt a sajtó munkatársai által feltett kérdésekre a Hivatal 15. születésnapját ünneplő szakmai napot követően. A gázár-csökkenéssel kapcsolatban a hivatal szakértői elmondták, hogy arra világpiaci árak mérséklődése adott módot, nem megfeledkezve a nemrég bevezetett "kompenzációs"díjelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés