Előfizetői tartalom

Makroadatok nélkül is nagyot ugrott a régió

Portfolio
A nap végéig kitartott a tőzsdéken az optimista hangulat, az öröm azonban a fejlett piacokon meglehetősen visszafogott volt, Európában és a tengerentúlon is jelenleg 1%-nál kisebb pluszban tartózkodnak a főbb indexek. Ez nem mondható el a régióról, mely egész komolyan odatette magát, élen a lengyel börzével, mely 5% feletti erősödést produkált. A magyar piac 1.5%-os emelkedése ezek után meglehetősen szerénynek mondható. A forgalom többnyire mindenütt elmaradt az átlagostól, idehaza 22.3 milliárd forintot tett ki, a befektetők ugyanis holnapi FED kamatdöntés előtt inkább a kivárás mellett döntöttek.

A mai nap már ismét az emelkedésről szól a részvénypiacokon, úgy tűnik a tegnapi megálló a tőzsdéknek bőven elegendő volt. A fejlett piacokon nem volt az a nagy örömködés, jelenleg Amerika és Európa is 1%-nál kisebb pluszban tartózkodik. A régióban viszont a fejlett piacokat magasan felülteljesítve emelkedett, a lengyelek pedig ma is felülteljesítettek (+5.1%). A szárnyalás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés