Előfizetői tartalom

10%-kal csökken a gáz ára október 1-től

Portfolio
Október elsejétől országos átlagban közel 10 százalékkal csökken a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó egyetemes szolgáltatói körben a földgáz végfelhasználói ára - közölte a Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke az MTI-vel kedden a hivatal megalakulásának 15. évfordulóján tartott szakmai konferencia szünetében. Az egyes szolgáltatók különböző árat alkalmaznak, de országosan közel 10 százalék lesz a csökkenés mértéke.

A szolgáltatók beadták az ár változtatására irányuló kérelmüket, amit a hivatal megvizsgált és ennek eredményeként az egyetemes szolgáltatóknak legkésőbb szeptember 25-ig meg kell hirdetniük az új árat - tette hozzá Matos Zoltán.  A hír alapvetően nem újdonság, hiszen a sajtóban már hetekkel ezelőtt 8-12%-os csökkenés lehetősége keringett. Igaz, hogy néhány hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés