Előfizetői tartalom

Varró László, a MOL stratégája válaszolt mindenre, és mindenkinek

Portfolio
Varró László a Portfolio.hu-n válaszolt az olvasók által feltett MOL-lal, illetve olajiparral kapcsolatos kérdésekre. A magyar olajtársaság stratégia és fejlesztési igazgatója válaszaiban elmondta, hogy a következő 5 évben az INA-val és a Pearl-projekttel kapcsolatos teendők fogják a legfontosabb feladatokat jelenteni a társaságnak, valamint a MOL be fog lépni a villamosenergia-piacára is. Komoly K+F van folyamatban a makói nem konvencionális gáz kinyeréséért, de ennek ellenére csak középtávon lehet számolni azzal, hogy az ottani készletek segítenek majd a túlzott import-gázfüggőségünk enyhítésében. A biodízel-fejlesztésekkel kapcsolatosan egy, a MOL által kifejlesztetett technológia éppen a nemzetközi szabadalom megkapására vár, míg a geotermikus energia hasznosítása terén több lehetséges helyszínt is vizsgálnak egy ausztrál partnerrel. Varró László szerint a MOL-hoz hasonló közepes olajtársaságoknak abszolút van helye a világpiacon, így a társaság még sokáig függetlenként tevékenykedhet az energiaiparban.

A következő 5 éve Varró László elmondása alapján a MOL következő 5 évének pályáját a közelmúlt nagy akvizíciós tevékenységei fogják meghatározni, vagyis az INA és a Pearl. Az INA esetén a legfontosabb teendők a Rijekai és Sisaki finomítók modernizálása lesz, valamint számítanak a horvát energiavállalat upstream-portfóliójában lévő lehetőségek kiaknázására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés