Előfizetői tartalom

Hegymenetben az európai tőzsdék

Portfolio
Felfelé vették ma az irányt az európai tőzsdék, az alapanyagszektor és az autógyártók haladnak az élen, ugyanis a befektetők abban reménykednek, hogy a gazdaság felépülése tovább folytatódik. Ben Bernanke tegnapi nyilatkozata is a pozitív hangulatot erősítette, ugyanis a Fed elnöke szerint úgy tűnik, hogy a recesszió véget ért. A DAX 1.2%-kal a FTSE-100 1.6%-kal, a CAC-40 pedig 1.5%-kal menetelt felfelé.

A legjobban teljesítő részvények között találjuk ma az autógyártó vállalatok papírjait, a szektor teljesítménye ugyanis erőteljesen ciklikus. A Renault árfolyama 6%-kal, a Daimler papírjai 3.4%-kal meneteltek felfelé. A kiskereskedelmi szektor is felülteljesíti ma a piacokat azt követően, hogy a brit ruházati cég, a Next közzétette féléves eredményeit. A vállalat nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés