Előfizetői tartalom

A töretlen optimizmus halványodni fog (Equilor)

Portfolio
Bár a világ tőzsdéi fél éve szinte megállás nélkül száguldanak, megközelítve az egy évvel ezelőtti Lehman Brothers csőd közeli szinteket, az Equilor Befektetési Zrt. szakértői szerint a világgazdaság állapota még közel sincs olyan állapotban, hogy a mostani pozitív hangulatból messzemenő következtetéseket lehessen levonni. Túl azon, hogy a tőzsdék általában a jövőt árazzák, és a múlttal kevésbé foglalkoznak, a hónapok óta tartó részvénypiaci száguldásból félrevezető következtetéseket lehet levonni. A szakértők szerint a töretlen optimizmus előbb, vagy utóbb halványulni fog és az amúgy is szokásosan borúsabb őszi napok akár jelentősebb korrekciót is hozhatnak. A szakértők szerint egy biztos: a részvénypiacon a vételi pozíciók egyre nagyobb kockázattal járnak, így az ügyfeleiknek a biztonságosabb, elsősorban kötvényjellegű befektetéseket ajánlják. A magyar állampapírok még mindig kedvező hozamokkal rendelkeznek, miközben a vállalati kötvények a részvényeknél alacsonyabb kockázat mellett kínálnak attraktív hozamokat.

Az Equilor Befektetési Zrt. egy évvel az amerikai Lehman Brothers csődje után arra kereste a választ, hogy az elmúlt félévben kialakult látszólag felhőtlen befektetői optimizmus meddig hajthatja a tőzsdeindexeket, azok elérhetik-e az egy évvel ezelőtti magasságokat. Az Equilor elemzői szerint hasonló hangulat alakult ki a piacokon, mint az év elején, csak fordított irányban:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés