Előfizetői tartalom

Veszélyes kiskapu nyílik az elévülési idő lerövidítésével

Portfolio
A helyi iparűzési adó szabályozáshoz kapcsolódóan a legnagyobb port az adóztatási feladatok állami adóhatósághoz való átcsoportosítása kavarta. A feladatok átadása 2010-ben még folyamatosan zajlik, az önkormányzati adóhatóság felé kell befizetni az iparűzési adó előleget 2010. március 15.-ig, s benyújtani a 2009. évi, 2010. május 31.-én esedékes adóbevallást. Az átmeneti szabályok rendelkezése; miszerint a 2010-et megelőző adóévekhez kapcsolódó adómegállapítási jog 2011. december 31.-én elévül - eddig lesz lehetőség az önellenőrzésre, illetve az adóhatósági ellenőrzés lefolytatására -, jelentős kockázatokat hordoz.

A helyi iparűzési adó szabályozáshoz kapcsolódóan a legnagyobb port az adóztatási feladatoknak az önkormányzatoktól az állami adóhatósághoz való átcsoportosítása kavarta. Sajnos téved, aki azt gondolja, hogy a szilveszteri koccintás után elfelejtheti az önkormányzati adóhatósággal való kapcsolattartást a helyi iparűzési adó tekintetében. A feladatok átadása 2010-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés