Előfizetői tartalom

Csepelen már parabolával spórolnak a gázon

Portfolio
A megújuló energiahordozók bővülő hasznosításának újabb lehetőségét tárja fel az Európában is újnak számító technológia, az úgynevezett szolár-parabola elvén működő napkollektor. Az innovatív berendezés egyik első, immár üzemszerű működésre érett példányát Mártha Imre, az MVM Zrt. vezérigazgatója, Podolák György, a Magyar Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnökének jelenlétében, szeptember 11-én adta át Csepelen, az önkormányzat kezelésében lévő Csalitos utcai Óvodában.

Az Óvoda meglévő energiaellátó rendszerébe beillesztett napenergia hasznosító berendezés érzékelhető megtakarítást eredményez az intézmény energia felhasználásában és így energiaköltségeiben, valamint remek példát mutat a megújuló energiák hasznosítására. A szolár parabola rendszer hőteljesítménye erős napsütés esetén 9-10 kW. Évente mintegy 2300 órán keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés