Előfizetői tartalom

Richter kötvény: négy és félszeres túljegyzés volt

Portfolio
Az MNV Zrt. által kibocsátott Richter részvényekre átcserélhető kötvényekről tartott sajtótájékoztató Oszkó Péter pénzügyminiszter elmondta, hogy a kötvények kibocsátása négy és félszeres túljegyzés mellett zajlott. A tájékoztatón részt vevők elismerték, hogy a jogi kérdések miatt túl sok információt nem adhatnak a tranzakcióval kapcsolatban.

Kamarás Miklós, az MNV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a tranzakcióra a kamatsáv alsó, az átváltási prémiumnak pedig a felső határán került sor. Az ügylet a tanácsadóval (Morgan Stanley) való szerződéskötést követően egy hónapon belül már le is bonyolódott. A Morgan Stanleyre azért esett az MNV választása, mert ők adták a legalacsonyabb árat a nemzetközi téren...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés