Előfizetői tartalom

Nem kavart nagyot az olajáron az OPEC és az EIA

Portfolio
Nem változtatott kitermelési kvótáján az OPEC, ehelyett inkább ismét a vállalt kitermelési célhoz való igazodást szorgalmazta a kartell. A döntés nem járt olajpiaci hatással, mint ahogy az amerikai Energia Információs Hivatal globális olajpiaci keresleti várakozásának ismételt csökkentése sem. Az olajár a 72.2 dolláros szinten áll, közel korábban többször is ellenállást jelentő szintekhez.

Az OPEC (11) változatlan szinten hagyta a napi 24.845 millió hordós kitermelési kvótáját, ahogy azt korábban a Bloomberg által megkérdezett elemzők mindegyike valószínűsítette. A világ olajkitermelésének 40%-át adó kartell ezúttal is inkább azt szorgalmazta, hogy az országok kitermelésükkel igazodjanak a vállalt célokhoz.Az elmúlt öt hónapban ugyanis az OPEC (11) országában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés