Előfizetői tartalom

Két hónapja nem volt ilyen jó passzban a fekete arany

Portfolio
Újra 72 dollár közelébe tudott emelkedni az olaj határidős árfolyama, az emelkedés pedig annak fényében még inkább optimizmusra ad okot, hogy négy napja csak felfelé tekintenek az olaj piacán. A mai napon három tényező volt meghatározó: egyrészt az IEA napi 450 ezer hordóval megemelte a jövő évre vonatkozó globális olajkereslet előrejelzését, másrészt az amerikai olajkészletek a várakozásoknál jobban csökkentek a szeptember 4-ével végződött héten, végül, de nem utolsó sorban a dollár gyengült az euróval szemben.

A crude októberi határidős árfolyama 0.9 százalékos emelkedés után 71.9 dolláron állapodott meg a mai nap végén, a hordónkénti árfolyam növekedése mögött a fő ok az volt, hogy az IEA megemelte a 2010-es globális keresletre vonatkozó várakozásait két hónapon belül már másodjára, miközben az sem elhanyagolható szempont, hogy a dollár gyengült az euróval szemben - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés