Előfizetői tartalom

Putyinok az Emfesz eladása körül

Portfolio
Az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. két magyar vezetője mellett egy orosz üzletember, egy volt KGB-s is közreműködött a cég tulajdonjogának átjátszásában - írja az Index. Szergej Prokopjev azt állította az orosz Vedemosztinak, hogy "felsőbb utasításra" segédkezett abban, hogy a 200 milliárdos Emfesz Dimitrij Firtas, ukrán milliárdos kezéből egy kis offshore céghez kerüljön. Prokopjev két Putyinnal is üzlettársi viszonyban áll.

Az Emfesz birtokolja a magyar földgázpiac ötödét, a nyár mégis kevés volt ahhoz, hogy hivatalosan bármi kitudódjon abból, hogyan cserélhette le az Emfesz két vezető alkalmazottja, a vezérigazgató és helyettese a cég tulajdonosát. Az ügyben nyomozás is indult, és a Magyar Energiahivatal is kötelezte az egy dolláros adásvételi tranzakcióban vevőként feltüntetett kis offshore...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés