Előfizetői tartalom

Nézetek a magyar energiapolitikáról (Első rész)

Felsmann Balázs
Szeptember 1-től új elnöke lett a Magyar Energia Hivatalnak Dr. Matos Zoltán személyében, az új vezető Horváth J. Ferencet váltotta hivatalában, aki még július 22-én jelentette be, hogy az eredetileg tervezett november 1-jei nyugdíjbamenetelét két hónappal korábbra hozná. A pozíció elnyerésének egyik feltétele volt egy koncepció felvázolása Magyarország energiapiaci aktualitásairól, legfeljebb 5 oldal terjedelemben. Ennek kapcsán igyekszünk megkeresni a megüresedett székért pályázókat, és bemutatni, hogy ők milyen problémákat látnak Magyarország jelenlegi energiapolitikájában, illetve milyen megoldási javaslatokkal éltek azokra a pályaműveikben. Célunk, hogy a szakmai anyagok közreadásával bemutassuk az olvasók számára, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie Magyarországnak az elkövetkező évek során az energiaügyekben, hogy ismertessük, miként vélekednek azok, akik felkészültnek érzik magukat a magyar energiaszabályozás irányítására. A hat pályázóból összesen hárman jutottak tovább a második kiválasztási körig, akik közül most Felsmann Balázsnak - a Force Motrice partnerének - pályázati anyagát olvashatják a Portfolio.hu képzeletbeli hasábjain, amelynek címe: Lehet-e a fenntartható energiarendszer a gazdasági válságból való kilábalás egyik pillére?.

Fenntarthatóság. Az Országgyűlés 2008 tavaszán elfogadott energiapolitikai tárgyú határozatai kijelölték a magyar energiapolitika legfontosabb irányait a következő évtizedre. A mindenkori magyar energiapolitikának az ellátásbiztonság - versenyképesség - fenntarthatóság háromszögének egyensúlyát kell szolgálnia, oly módon, hogy eközben legyen tekintettel Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés