Előfizetői tartalom

Nomura: kerüljük a ciklikus részvényeket!

Portfolio
A Nomura elemzői továbbra is optimisták a részvénypiacokkal és a globális gazdasági környezettel kapcsolatban, ugyanakkor a defenzív szektorokat tartják vonzónak. Ennek oka, hogy a március óta tartó részvénypiaci rallyban masszívan felülteljesítő ciklikus szektorok értékeltségi prémiuma a defenzív papírokhoz képest olyan szintre érkezett, amely nem fenntartható. Hasonló tendencia volt tapasztalható 1994-ben is, amikor emelkedő piacon a ciklikus szektorok alulteljesítettek. A Nomura stratégái a defenzív szektorok közül az egészségügyi és a távközlési papírokat favorizálják.

Európa: drágák már a ciklikus szektorok. A Nomura elemzői számos változtatást eszközöltek az ajánlott szektorallokáció tekintetében: ahelyett, hogy a ciklikus szektorokat favorizálnák, most inkább az egészségügy és a távközlési vállalatokat ajánlják felülsúlyozásra. Az európai ipar, a ciklikus fogyasztási javak és a beruházási javak szektorokat már csak alulsúlyozásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés