Előfizetői tartalom

Egy évvel a Lehman után - történelmi időket hozott a csőd

Portfolio
2008. szeptember 15-én a Lehman Brothers bejelentette, hogy csődvédelemhez folyamodik, amely alapvető mérföldkövet jelentett a válság folyamatában, a recesszió ugyanis csak ezután vált igazán súlyossá. A 158 éves befektetési bank bedőlését részvénypiaci pánik követte és a bizalmi válsággal induló recesszió végül az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságává vált.

A Lehman Brothers csődje Hónapokkal a Lehman Brothers elbukása előtt egy másik neves befektetési bankot, a Bear Stearns-t csak az mentett meg a csődtől, hogy a JP Morgan állami segítséggel felvásárolta az utolsó pillanatban. A Lehman Brothers azonban nem volt ilyen szerencsés, ugyanis az amerikai állam úgy döntött, hogy nem hajlandó megmenteni az összes likviditási problémákkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés