Előfizetői tartalom

A pezsgő sem fogy a válságban

Portfolio
A gazdasági válság a luxuscikkek piacát is erősen érintette, amit kiválóan le lehet mérni a pezsgőértékesítések alakulásán. A szakértői prognózisok szerint az idei évben mintegy 260 millió üveg pezsgő kerülhet értékesítésre, amely 23%-os visszaesést jelent a 2007-es csúcshoz képest - írja a The Wall Street Journal.

Kapcsolódó cikkünk2008.01.07 11:13 Fogy a pezsgő, ömlik a profit - ki a legnagyobb nyertes?A szőlőtermesztők és a palackozók a franciaországi Champagne régióban nemrég meg tudtak egyezni arról, hogy az idei évben 2008-hoz képest 32%-kal kevesebb szőlőt szüretelnek le annak érdekében, hogy a csökkenő kereslethez igazítsák a termelést. Amellett, hogy a szőlőmennyiség csökken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés