Előfizetői tartalom

Beruház a KEG, 700 Ft-on bocsát ki új részvényeket

Portfolio
A KEG Igazgatósága az első fél éves piaci mozgásokat értékelve úgy döntött, hogy a dunaalmási terminálján korábban elhatározott - a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által 50 millió Ft-tal támogatott - gyorsított töltőüzemi fejlesztést, valamint a fejlesztéssel létrejövő 100,000 db/hó palack új töltőkapacitással arányban az értékesítési hálózat kiterjesztését, az ehhez szükséges forgóalap biztosítását még ebben az évben megvalósítja. A beruházásokhoz 1 milliárd forint értékben kíván új részvényeket kibocsátani a társaság darabonként 700 forintosra tervezett árfolyamon. Ez elmarad a tegnapi 800 forintos záróértéktől.

"Magyarországon az LPG forgalom közel 40%-a palackozott formában kerül forgalomba. 2009. év első hónapjait a gázkrízis kitörése határozta meg. Elsősorban a palackos igények haladták meg az ilyenkor szokásosat a pánikszerő vásárlás hatására. A januári földgáz ellátási szünet felszínre hozta azt, hogy a lakosság még mindig jelentősen támaszkodik a palackos gázellátásra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés