Előfizetői tartalom

Ugrik az árfolyam, üzentek a horvát tengerpartról

Portfolio
Július 9-e óta több mint megnégyszereződött az amerikai AIG biztosító részvényárfolyama, s nyugalmat sugároznak a nemrég kinevezett vezérigazgató, Robert Benmosche szavai is, aki adriai tartózkodása alkalmával nyilatkozott a Wall Street Journalnak. A biztosítóvezér türelmet ígér: az AIG az ő vezetése alatt nem akar mindenáron túladni egyes üzletágain csak azért, hogy minél előbb visszafizesse az állami segítséget.

Akár három évet is hajlandó várni Benmosche arra, hogy eladja az AIG több milliárd dolláros külföldi üzletágait. "Ez nem a ha, hanem a mikor kérdése" - fogalmazott. Az időzítés pedig attól függ, mikor kaphat megfelelő árat a biztosító. Ha azonnali kiárusításba kezdenénk, mindenki veszítene - nyilatkozta. A kormány 173 milliárd dollárral segítette meg a biztosítóóriást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés