Előfizetői tartalom

Budapesten vitáztak a harmadik energiacsomagról

Portfolio
A Magyar Villamos Művek (MVM) és a Mol is úgy látja, hogy hátrányos lenne számukra az Európai Unió által elvárt tulajdonosi szétválasztás a vezetéket működtető cégük esetében, mert így nem lenne biztosított a hálózat fejlesztéséhez szükséges finanszírozás - mondta el Varró László, a Mol stratégiafejlesztés igazgatója és Mártha Imre, az MVM vezérigazgatója az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület csütörtökön Budapesten tartott konferenciáján.

Az Európai Unió harmadik energia csomagjának magyarországi hatásait vizsgáló tanácskozáson Hónig Péter energiaügyekért felelős miniszter kifejtette: az EU a 2009 januári gázszállítási problémák hatására érzékelhetően az ellátásbiztonság irányába mozdult el. A csomag három direktívát tartalmaz, amelyek nemrégiben léptek hatályba, de a legtöbb rendelkezést a tagországnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés