Előfizetői tartalom

Válaszolt a Gazprom

Portfolio
A Gazprom eltökélt a Déli Áramlat megépítésében és nem látja, hogy a Nabucco milyen gázt tud majd Európába szállítani - ettől függetlenül a keresletnövekedést figyelembe véve mindkét vezeték számára lenne hely. Az újabb gázválság kialakulása kizárólag Ukrajnától függ, a Gazprom egyáltalán nem érdekelt egy újabb ellátási zavarban. A Pusztaföldvárra tervezett 1.3 mrd köbméteres gáztároló megépítésről még idén ősszel megállapodhat a MOL és a Gazprom, amely 2012-13 körül állhat működésbe. Szergej Kuprijanov - a Gazprom szóvivője - válaszolt a Napi Gazdaság kérdéseire.

A szóvivő elmondása szerint a nemrég Törökországgal megkötött megállapodás, miszerint a Déli Áramlat áthaladhat a török felségvizeken, mérföldkő a projekt életében, így a vezeték lassan átléphet a gyakorlati fázisba. A most előrejelezhető gázigény-növekedés alapján a Nabucco és a Déli Áramlat is megépülhet, de a Nabucco esetén abszolút nem látszik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés