Előfizetői tartalom

Már soha nem térnek vissza a régi szép idők a légiközlekedési szektorban

Portfolio
Bár lehetséges, hogy a recesszió már elérte mélypontját, ugyanakkor az amerikai légitársaságok attól tartanak, hogy a régi idők már soha nem térnek vissza - írja a The Wall Street Journal. Ha a jelenlegi válság öröksége a takarékoskodó fogyasztók és a költséghatékonyságot javító vállalatok lesznek, akkor a légitársaságok további kapacitáscsökkentésekre kényszerülnek, hogy a gyengébb kereslethez igazodjanak.

A kisebb növekedés földön tartott gépeket, megszüntetett járatokat és célállomásokat, elbocsátott dolgozókat jelent, amely csökkenti a kínálatot és a fogyasztók repülési kedvét még inkább visszaveti. Ha a légiforgalom nem lendül fel és a jegyárak nem indulnak növekedésnek, néhány légitársaság nagyon gyorsan kifogyhat a pénzből. Akárcsak az autószektor, a kiskereskedelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés