Előfizetői tartalom

Mit eszik a Világ?

Portfolio
A világ energiaéhsége folyamatos növekedést mutatott az elmúlt években, 2003 és 2008 között mintegy 15%-os fogyasztásnövekedés volt tapasztalható. Tavaly a fejlődő országok első ízben használtak több energiát, mint az OECD országok együttesen. A növekedés egyben az elsődleges energiamix szerkezetét is megváltoztatta: az olaj és az atomenergia csökkenése mellett a szén részaránya megemelkedett - elsősorban Kínának köszönhetően. Továbbra is az olaj a világ elsőszámú energiaforrása.

Az évről évre növekvő energiafelhasználásból egyre nagyobb részt vállalnak a fejlődő gazdaságok. A tavalyi évben először történt meg, hogy a világ energiafogyasztásából már nem az iparilag fejlett (OECD) országok domináltak, hanem a Kína és India vezette fejlődők. A különböző kontinensek eltérő elsődleges energiamixszel rendelkeznek, mindenki igyekszik a saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés