Előfizetői tartalom

Nyereséges, de még szenved az ING

Portfolio
71 millió eurós adózott eredménye ugyan 96 százalékos zuhanást jelent az egy évvel korábbihoz képest, mégis nagy szó, hogy ismét nyereséget tudott elérni a holland ING csoport. Az előző negyedévi 793 millió, és a tavalyi utolsó negyedév 3,7111 milliárd eurós veszteségéhez képest ez jó eredmény, a várakozásokat azonban nem éri el, elsősorban a hitelek értékvesztése és az ingatlanportfólió vártnál nagyobb leértékelése miatt.

Kapcsolódó cikkünk2009.07.23 13:34Komoly pácban az INGHa nem vesszük figyelembe az egyszeri tételeket, 88 százalékos eséssel 229 millió euró lett a csoport eredménye. A cég eszközportfólióját korábban érzékenyen érintette a strukturált értékpapírok értékvesztése, ám a toxikus eszközökről immár nem esik szó a gyorsjelentés kommentárjában. Jan Hommen vezérigazgató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés