Előfizetői tartalom

Vallottak a biztosítók, csúnyák a számok

Portfolio
Csaknem a három évvel ezelőtti szintre esett vissza a magyar biztosítók díjbevétele az idei év első felében - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) minap közzétett adataiból. Az életbiztosítási piacon 23, a nem-életbiztosítások piacán pedig 3 százalékos visszaesés történt egy év alatt. A piacvezető biztosító továbbra is az Allianz, a második a Generali-Providencia, az Aegon pedig feljött a harmadik helyre. A kárhányad, vagyis a biztosítók kárráfordítása a díjbevételek arányában idén rendkívül magas: 60 százalék közelébe nőtt annak ellenére, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosításban a biztosítók soha nem látott mértékben visszafogták a kifizetéseket.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.07 07:23 Biztos, ami biztosítva van - No de válságban is?Nem a legszebb napjait éli a magyar biztosítási piac: a nem-élet üzletágban 2008 második felében megtörő lendület az idei év első félévében sem tért vissza a szektorba, és bár az előző félévet jellemző hirtelen zuhanás már a múlté, a szegmens díjbevétele nagyjából a két évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés