Előfizetői tartalom

Nem indokolt a fekete arany további nagyobb emelkedése

Portfolio
A Crude határidős árfolyama 70 dollár alatt talált menedéket a nap során, elemzők szerint pedig ez főleg annak köszönhető, hogy a piacon a kínálat már most is bőséges. Az EIA adatai szerint a kereslet igaz nőni fog éves összehasonlításban a negyedik negyedévben, viszont még így is átlagosan naponta 1.7 millió hordóval lesz kisebb a kereslet. Beszédes ezen felül a becsült átlagárfolyam, az EIA szerint 2009 negyedik negyedévében 70 dollár lehet ez az érték, miközben jövőre 72 dollár.

A szeptemberi határidős Crude 1.6 százalékos csökkenés után 69.45 dolláros hordónkénti árfolyamon állapodott meg, a befektetők az eladásokkal egyrészt a részvénypiac lejtmenetét, másrészt a növekvő kínálatot reagálták le. A Tyche Capital Advisors elemzője szerint egyszerűen csak a kínálati oldalra kell nézni, és akkor láthatjuk, hogy az árfolyamnak nem kellene ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés