Előfizetői tartalom

Megregulázzák az amerikai olajpiacot! De hogy?

Portfolio
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) tegnap új szabályozást hagyott jóvá, amelyben az olajipar transzparenciáját kívánják helyreállítani. A rendelet értelmében büntetni fogják azokat, akik manipulálni próbálják a piacot. A felügyelő szervek tehát nemcsak a spekulánsokat kívánják megregulázni, hanem az olajipari szereplőket is.

Az új szabályozás szerint büntetést von maga után, ha az olajipari társaságok tisztességtelenül és megtévesztően járnak el a piacon, valamint bármilyen jellegű manipulációs tevékenységet folytatnak - értve ez alatt a fontos információk elhallgatását és a valótlan információk közzétételét. A FTC külön említi az elkerülendő tevékenységek között a hamis adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés