Előfizetői tartalom

Kétéves átok tört meg, tovább szárnyal az AIG

Portfolio
2007 óta először ismét nyereséges lett az AIG - derül ki a biztosítóóriás friss gyorsjelentéséből. A második negyedévben 1.82 milliárd dollár lett a társaság profitja, ami részvényenként 2.3 dollárnak felel meg. A Thomson Reuters elemzői várakozása csak 1.67 dolláros EPS volt, így az eredmény jónak értékelhető, amit a társaság papírjainak nyitás előtti közel 10 százalékos emelkedése is jelez. Egy évvel ezelőtt hatalmas, 5.36 milliárd dolláros veszteség keletkezett a biztosítónál. A cég bevételei akkor 19.92 milliárd dollárra rúgtak, ami szintén jobb lett most, hisz csaknem elérte a 30 milliárd dollárt.

A vártnál jobb eredmény elsősorban az tette lehetővé, hogy a társaság befektetési veszteségei jelentősen csökkentek. A csoport működési eredménye részvényenként 2.5 dollár, ami több mint duplája a várakozásoknak.A társaságnak öt éven belül már az ötödik vezérigazgatója van, Robert Benmosche személyében, akinek a munkáját ha nem is könnyíti meg, de valamivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés