Előfizetői tartalom

Még mindig hír, hogy fizettek az ukránok

Portfolio
Ukrajna rendezte júliusi gázszámláját és ígéretet tett, hogy a jövőben is időben fogja fizetni azt. Az egyetlen probléma csak annyi, hogy a pénzügyminiszter szerint szükség lehet az ukrán állami gáztársaság - a Naftogaz - 500 millió dolláros kötvénytartozásának átstrukturálására, ami beláthatatlan következményekkel járna az egész országra nézve.

Julia Timosenko - ukrán miniszterelnök -bejelentette, hogy országa rendezte a júliusi gázszámlát. A kormányfő elmondása szerint 605 millió dollárt fizettek ki a Gazpromnak (kb. a júniusi számla kétszeresét), és megkezdődtek a tárolók feltöltése. Az orosz gázexportőr közleményben erősítette meg a kifizetés tényét, de egyéb részleteket nem hozott nyilvánosságra. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés