Előfizetői tartalom

Nagyot téptek Amerikán - új csúcson az indexek

Portfolio
A világszerte közzétett, a gazdasági folyamatok javulását jelző feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek az amerikai tőzsdéknek is komoly lendületet adtak a tegnapi kereskedésben, a vezető részvényindexe közül a Dow 1.3, az S&P és a Nasdaq pedig 1.5%-kal értékelődött fel. Ezzel mindhárom benchmark új lokális csúcsot állított be. A szárnyalásból az olaj is kivette a részét, a fekete arany árfolyama 71 dollár fölé került. A lelkesedés mostanra már alábbhagyott, a futuresek kisebb mínuszban tartózkodnak, Ázsiában pedig felemás elmozdulást mutatnak a főbb részvényindexek.

Hihetetlen, de igaz: a tegnapi napon is komoly emelkedést mutattak az amerikai részvénypiacok: a világ talán leginkább figyelt részvbényindexe, az S&P 500 1.5%-os pluszban, a lélektanilag fontos 1,000 pontos szint felett zárt, ami azt jelenti, hogy 2008. novembere óta nem látott szintekre jutott. A Nasdaq mindeközben maga alá gyűrte a 2,000 pontos szintet, amivel tavaly októberi magasságba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés