Előfizetői tartalom

Indul az ukrán energiareform

Portfolio
Reformokra készülnek az ukrán energiapolitikában. Megszűnnének a lakosság erősen nyomott árai, centralizálnák a gázszállítói infrastruktúrát és értékesítenének több áramszolgáltató céget. A most bejelentett intézkedések részei annak az új 1.7 mrd dolláros hitelcsomag feltételeinek, amit az Európia Beruházási Bank (EIB), az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, valamint a Világbank dolgoztak ki.

15 áramszolgáltató eladásával indul az ukrán energiaügyi reform. A jelenleg állami kézben lévő 31 erőműből és 21 áramszolgáltató közül várhatóan 15 céget helyez ki az ukrán állam a piacra, az első érékesítések szeptembertől indulhatnak meg- írja VG. Mint arról tegnap már hírt adtunk, az Ukrán állam újabb 1.7 mrd dolláros hitelcsomagot kap, amelyet az EIB,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés