Előfizetői tartalom

Magyarország menti meg a Gazpromot?

Portfolio
A Gazprom feltétlenül szerződést köt az Emfesszel a gázszállításról - idézett a Vedomosztyi című orosz gazdasági lap egy az óriáskonszernhez közelálló forrást annak kapcsán, hogy a Gazprom újra megakadályozta a gáz adójának és exportadójának emelését, és az ebből a kincstárba várt összeget az export növeléséből ígéri fedezni.

A monopóliumnak immár 2006 óta sikerül megakadályoznia az adók emelését: a bányajáradék 2006 óta 147 rubel/1000 köbméter - ezt a kormány minimum 10 százalékkal szándékozott emelni -, a 30 százalékos exportadót pedig 35 százalékra akarták növelni - írja az MTI cikke. 2006-ban a konszern 80 milliárd rubelnyi bányajáradékot fizetett. 2007-ben a pénzügyminisztérium javasolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés