Előfizetői tartalom

1.7 milliárd dollár Ukrajnának

Portfolio
Összeállt az európaiak által tervezett újabb kölcsöncsomag Ukrajnának. A mintegy 1.7 mrd dollárt az EIB, az EBRD és Világbank adnák össze, hogy ezzel elkerüljék az Európát érintő gázellátási nehézségeket a következő tél során. Ukrajnától cserébe azt várják, hogy reformálja meg hazai gázpolitikáját, és állítsa azt egy transzparens és fenntartható pályára.

Újabb kölcsönhöz juthat Ukrajna, jelentette be az Európai Bizottság. Három nagy nemzetközi intézmény közel 1.7 mrd dollárt lenne hajlandó kölcsönözni Ukrajnának, amennyiben az képes gázpiacát megreformálni és egy fenntartható pályára állítani. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) idén 300 millió dollárt (jövőre pedig már 450 milliót) hajlandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés