Előfizetői tartalom

Berosált az E.ON

Portfolio
Megszületett a megállapodás az E.ON és GdF Suez között. Az Európai Bizottság egy korábbi döntésében arra kötelezte az E.ON energiaóriást, hogy a német piacon érvényesülő túlságosan nagy erőfölénye miatt szabaduljon meg 5000 megawattnyi - német - termelőkapacitástól. A most bejelentett megállapodás által 1700 MW kapacitás cserélne gazdát a két társaság között, így enyhítvén az E.ON német árampiacot torzító szerepén.

Megállapodás született a német E.ON és francia GdF Suez között mintegy 1,700 MW termelőkapacitás cseréjéről. Az E.ON még egy korábbi EU bizottsági döntés miatt kénytelen megválni 5000 MW németországi kapacitástól, valamint túl kell adnia magasfeszültségű vezetékrendszerén is. A most megkötött szerződés értelmében az E.ON átad a GdF Suez érdekeltségébe tartozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés