Előfizetői tartalom

Lesz itt még sírás - Keményen megregulázzák a kínai bankokat

Portfolio
A szabályzó hatóságok arra utasították a kínai kereskedelmi bankokat, hogy megfelelő eszközfedezettel biztosítsák kihelyezett hiteleiket, az idei év első hat hónapjában ugyanis kétszer annyi új hitelt nyújtottak a pénzintézetek, mint a megelőző év azonos időszakában. A törvényhozók arra is figyelmeztettek, hogy a hitelezés felfutása következtében a kínai részvény és ingatlanpiacon már megfigyelhető az eszközbuborékok kialakulása - olvasható a Financial Times internetes oldalán.

A kínai bankrendszer az első félévben rekordmértékű új hitelkihelyezést hajtott végre, a pénzintézetek kétszer annyi kölcsönt nyújtottak, mint a megelőző év azonos időszakában. A növekvő hitelek hatására az ingatlanok iránti kereslet is növekszik, a 70 legnagyobb kínai városban 7 hónapja először emelkedni tudtak a lakásárak. Mindemellett a kínai gépjárműértékesítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés