Előfizetői tartalom

A BUX-ban is meglett az új csúcs

Portfolio
Bár délután meglepően jó lakásértékesítési adatok érkeztek az USA-ból, a fejlett piacokon egyelőre enyhén negatív hangulat uralkodik. A régióban viszont ma is szépen húzták/húzzák a piacokat, élen az oroszokkal. Az energiatúlsúlyos RTS index 2.5%-os plusszával toronymagasan felülteljesített, itt azonban a pozitív befektetői hangulat mellett az olajár emelkedése is komoly támaszt jelentett. A BUX is magára talált délutánra, ebben segíthetett az MNB vártnál nagyobb kamatvágása is. A hazai benchmark 1.6%-kal került feljebb, kitörve korábbi kereskedési sávjából. A 16,871 pontos záróérték egyben új lokális csúcsot jelent, utoljára 2008 októberében járt ilyen magasságokban az index. Az emelkedést átlag feletti forgalom kísérte, a befektetők összesen 22.5 milliárd forint értékben kereskedtek részvényekkel idehaza.

Bár a délutáni amerikai lakásértékesítési adatok pozitív meglepetést okoztak, a fejlett piacokat mégsem tudták igazán kedvre deríteni, a tengerentúlon és Nyugat-Európában jelenleg minimális csökkenést mutatnak az irányadó részvényindexek. A régióban viszont ma is nagy volt az örömködés, a lengyelek kivételével valamennyi tőzsde emelkedni tudott. Az élen ezúttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés