Előfizetői tartalom

Végül azért kiszenvedtük a pluszt

Portfolio
A kezdeti lelkesedés után délutánra ismét megromlott a hangulat a részvénypiacokon, ebben a hétvége előtti pozíciózárások mellett az amerikaiak növekvő pesszimizmusáról tanúskodó fogysztói bizalmi adatok is szerepet játszhattak. A tengerentúlon és Nyugat-Európában negatívba fordultak a tőzsdék, a régió viszont állta a sarat, az indexek maradtak pluszban. A legjobb teljesítményt az orosz piac mutatta, az RTS közel 4%-kal értékelődött fel. A sor másik végén a magyar börze állt, a BUX 0.4%-os emelkedéssel zárta eheti utolsó kereskedési napját. Ahhoz képest, hogy péntek van a forgalom átlag feletti volt a pesti parketten, összesen 23.5 milliárd forintot tett ki.

Délutánra újra elromlott a hangulat a tőzsdéken, az amerikai részvényindexek röviddel a nyitás után már lefelé vették az irányt, részben a tegnapi eszement emelkedés, részben pedig a hétvége előtti pozíciózárások következtében. Ezt a mozgást Nyugat-Európa is lekövette, itt még ráadásul a vártnál rosszabb második negyedéves brit GDP adatok is kedvetlenítettek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés