Előfizetői tartalom

Türelem, türelem! - Az RFV keményen dolgozik

Portfolio
Több mint egy hete zárult az RFV részvények másodlagos kibocsátása a BÉT-en, a jegyzésben résztvevők azonban a forgalomba hozatalhoz szükséges hatósági eljárások lezárásáig nem kereskedhetnek a papírokkal. A társaság mindent megtesz, hogy mihamarabb (akár napokon belül) a parkettre terelje az új papírokat, azonban a hazai szabályozási útvesztőben kisebb-nagyobb akadályok is felmerülhetnek. Türelmetlenkedni persze nem kell, hiszen a jelenlegi tőkepiaci szabályozás szerint a bevezetési procedúrában érintett szervezetek (Cégbíróság, PSZÁF, Keler, BÉT) rendelkezésére álló határidőket tekintve akár egy szeptemberi bevezetés is a szabályok szerinti időn belüli lenne.

Az első akadályt a társaság már rögtön a részvények parkettre való bevezetésének elején kénytelen volt megtapasztalni. A Magyar Államkincstárnak ugyanis technikai problémái akadtak, így az RFV által befizetett közzétételi díjról szóló igazolást nem tudta kiadni a szokásos 2 nap alatt. Bár az RFV már július 14-én befizette a díjakat annak érdekében, hogy a jegyzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés