Előfizetői tartalom

Visszakapja Firtas az EMFESZ-t?

Portfolio
Az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. két vezetője az intenzív keresés ellenére sem tudta eddig továbbadni az egy dollárért szerzett cégét, és nincs hír új gázbeszerzési forrásról sem. 20 nap múlva meghiúsulhat a vállalkozás legnagyobb biznisze, és elveszhet 3 milliárd forint, amit az Emfesz tett le a stratégiai gáztározók 900 millió köbméternyi gázzal való feltöltésére szóló szerződésért. A régi tulajdonos, az ukrán Dimitrij Firtas közben azt szivárogtatja, hogy a kétségbeesett menedzsment már vele egyeztet, így rövid időn belül visszakaphatja a tudta nélkül elpasszolt milliárdos forgalmú kft-t - írja az Index.

"Biztosak vagyunk benne, hogy rövid időn belül visszakapjuk az Emfeszt" - nyilatkozta az osztrák Wirtschafts Blattnak Robert Shetler-Jones, a Dimitrij Firtas ukrán milliárdos vállalkozásait felügyelő GDF (Group Dmitrij Firtas) ügyvezető igazgatója. Az Emfesz körül az elmúlt hónapokban a német és az orosz sajtóban nyilatkozatháború alakult ki. Robert Shetler-Jones azért beszélt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés