FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Csúcsot döntött az arany

Portfolio
Öthetes magasságokba emelkedett az arany határidős árfolyama, a szakértők szerint pedig az 1.2 százalékos menetelés a dollár gyengülésének volt köszönhető. Középtávon sincs ok a panaszra, hiszen a jegybankok likviditásbővítése egy idő után megbosszulja magát. A pénznyomtatás leértékeli a nemzeti fizetőeszközöket, miközben ezzel párhuzamosan felértékeli az értékőrző, és inflációfedező tulajdonságáról ismert aranyat.

Az arany augusztusi határidős árfolyama 1.2 százalékos (11.3 dolláros) emelkedés után 948.8 dolláron állapodott meg, ami öthetes csúcsnak felelt meg. Az emelkedés mögött alapvetően a dollár gyengülése, valamint az olaj árfolyamának emelkedése hozható fel, az arany ugyanis az inflációs kockázatok fedezésének egyik fő eszköze - írja a Bloomberg.Lannie Cohen, a Capitol Commodity...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés