Előfizetői tartalom

Megcsúszott az OMV

Portfolio
Várhatóan negatív piaci reakciót fog kiváltani a mai kereskedésben az OMV negyedéves adatközlése, ami a társaság főbb adatait tartalmazza. A szénhidrogén termelés ugyan kismértékben emelkedett, a Petrom azonban jelentős visszaesést szenvedett el, s összeomlottak a finomítói árrések is. Az elemkedő olajárak hatása azonban többrétű: a csökkenő kitermelési volumen miatt ezt nem tudta teljes mértékben kihasználni a cég, emelkedett a finomítók üzemeltetési költsége, ugyanakkor a készlet hatás pozitív volt. Az osztrák cég 2010-re olaj fedezeti pozíciókat nyitott, amin 108 m eurót bukott.

Az OMV csoport napi szénhidrogén termelés 315 ezer hordó-egyenértékes (boe) volt a második negyedévben, ami ugyan növekedést jelent az első negyedéves 308 ezerhez képest, a Petrom termelése azonban újabb mélypontra esett, ráadásul a román leánynál a csökkenés felgyorsult. A csoport számhoz nagyban hozzájárult az új-zélandi Maari mező termelésbe állítása, Líbiában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés