Előfizetői tartalom

Újra dübörgött az amerikai bika

Portfolio
Repülő rajtot vettek az amerikai tőzsdék a tegnapi kereskedés során, a kedvező ipari termelési adat és a továbbra is kedvező mederben csordogáló negyedéves gyorsjelentési szezon egyaránt jókedvet kölcsönöztek a befektetőknek, így a meghatározó benchmarkok egyaránt 3 százalék körüli emelkedést produláltak. A jókedvet még az sem törte meg, hogy a FED legutóbbi kamatdöntéséről készült jegyzőkönyv vegyes várakozásokat tartalmazott. A hangulat azóta kissé megromlott, az amerikai futuresek enyhe mínuszban tartózkodnak, Ázsia azonban a tegnapi tengerentúli szárnyalást lereagálva 1% körüli emelkedést mutat.

Meglehetősen jó hangulatú kereskedésnek lehetünk tanúi az amerikai börzéken, a ma napvilágot látott, általában piacmozgató erővel bíró adatok nem okoztak jelentős negatív meglepetést. Az fogyasztó árindex alakulása ugyan a várakozásokhoz képest valamelyest erősebb inflációs nyomásról tanúskodik, de ez főként a vártnál erőteljesebb energiaár-emelkedésnek volt betudható.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés