Előfizetői tartalom

Brüsszel télikabátot tervezett

Portfolio
Két rendelettervezetet fogadott el ma az Európai Bizottság, amelyekkel erősíteni próbálják a tagállamok gázellátási biztonságát. A híradások szerint Brüsszel végül lemondott azon igényéről, hogy befolyást szerezzen az uniós országok stratégiai gáztárolói felett, ehelyett inkább az energetikai infrastruktúra fejlesztése és a gázpiac további erősítése mellett döntött.

Az Európai Bizottság csütörtökön két rendelettervezetet fogadott el a témában: az egyik arra kötelezné a tagállamokat, hogy két évenként tételesen beszámoljanak Brüsszelnek az energetikai infrastruktúra fejlesztése érdekében tett illetve tervezett lépéseikről, míg a másik a gázellátási válságok megelőzésére és hatékonyabb kezelésére koncentrál - tudósít a BruxInfo...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés